Close

Arhiva

Metalac proslavio 65 godina postojanja

Svečane sednice upravljačkih organa i dodela priznanja zaslužnim radnicima i partnerima 4. aprila. Poklon predstavom ’’Koštana’’ u izvedbi Narodnog pozorišta Niš, koktelom za 400 gostiju, izložbom o istoriji Kompanije i promocijom filma, Metalac podelio rođendanski trenutak sa brojnim Milanovčanima. Svečani ručak za 45 jubilaraca, kojima su uručene nagrade za 40, 30 i 20 godina neprekidnog staža u Metalcu. Za decu poklon predstava ’’Hrabra krojačica’’ dečijeg pozorišta iz Kruševca. Kao i uvek reči zahvalnosti stižu od najvišeg rukovodstva Kompanije uz podsećanje da su ljudi najvažniji Metalčev kapital i da je više nego ikada važno da razumemo, prihvatimo i delujemo u skladu sa brzim promenama i nepredvidivim situacijama u okruženju.

 

Mnogi me pitaju kako smo uspeli. Moj odgovor je uvek: zahvaljujući radnicima Metalca i slozi. Metalac je jedna složna porodica koja se, poslednjih 50 godina, nije delila u tabore, u kojoj svako radi svoj posao na najbolji način za dobrobit uspešnog poslovanja. I danas, sa navršenih 65 godina, zagledani smo u budućnost. Imamo tim, imamo ljude koji znaju najbolji put da i dalje idemo stazom uspeha. Vidimo se za 5 godina, da proslavimo 70 godina uspešnog rada Metalcarekao je Dragoljub Vukadinović, predsednik Kompanije

 

Ako bih na 65. rođendan Metalca, a za proteklih 5 veoma teških i izazovnih godina, izdvojila tri najvažnija uspeha kojima se možemo ponositi – onda bi to svakako bili: sačuvali smo ljude kao najvredniji kapital, sačuvali smo imovinu i osnažili finansijsko zdravlje Kompanije. Prirodnim odlivom ima nas manje za 150 zaposlenih. Istovremeno smo za pet godina uvećali konsolidovani prihod za 43%, dostigli 55% veći profit, a pri tome investirali čak 22 miliona evraocenila je Radmila Trifunović, generalna direktorka Metalca

 

GLEDAJUĆI U BUDUĆNOST

Gledajući u budućnost, Metalac vidi dva ključna pravca koji će biti obavezni za sve one koji nameravaju da opstanu na globalnom tržištu. Prioritet će imati zelena agenda, kako kad je reč o ulaganju u obnovljive izvore energije, tako i kad je reč u ulaganju u ljude i okruženje u kome Kompanija živi.

Veštačka inteligencija je takođe postala sadašnjost. Zahvaljujući dosadašnjim aktivnostima i planovima, moderan Metalac kakvom se teži će imati pristup svim podacima sa tržišta koji će opredeljivati ponašanje i odluke rukovodstva.

Istovremeno, automatizacija i digitalna transformacija uticaće svakako na promenu određenih poslovnih profila i dalje smanjenje broja zaposlenih. Takav pristup za uspešno poslovanje daje šansu Metalcu da ostane zdrava Kompanija, moderna i poželjna za zaposlene i investitore… Naravno, uz nadu da neće biti ekstremnih političkih poremećaja.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.