Close

Arhiva

Metalac a.d. je dosledan ulaganju u decu i omladinu, pa tako i podršci i razvoju sporta.

Pod okriljem Kompanije kao donatora, sedam sportskih
klubova iz Gornjeg Milanovca takmiče se u prvim i drugim ligama, a okupljaju oko 600 sportista.

Pored takmičarskih ekipa, u ovim sportskim kolektivima trenira veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, više od polovine svih sportista u opštini Gornji Milanovac..

Fudbalski klub ,,Metalac''

Fudbalski klub ,,Metalac“ je najveći od svih klubova iz Metalčeve sportske porodice. Osnovan je 1961. godine pod imenom ,,Radnik’’. Po završetku takmičarske sezone 1964/1965 doneta je odluka da klub promeni ime u FK ,,Metalac’’. U tekućoj sezoni Metalac nastupa u Prvoj ligi Srbije. U fudbalskom klubu Metalac registrovano je više od 200 igrača, od seniorskog tima, pa sve do petlića. U klubu redovno trenira više od 100 dece starosti od 6-9 godina. FK Metalac ima jedan od najmodernijih stadiona u Srbiji, kapaciteta 4600 sedećih mesta, izgrađen po svim standardima UEFA.

www.fkmetalac.rs

Klub malog fudbala ,,Metalac Kolorado''

Futsal klub ,,Metalac Kolorado“ osnovan je 2005. godine u Gornjem Milanovcu. Takmiči se u drugom po rangu takmičenja u Srbiji. Domaće mečeve igra u sportskoj hali ,,Breza’’ u Gornjem Milanovcu. Klub je postao prepoznatljiv po angažovanju mladih fudbalera iz Gornjeg Milanovca. 

Odbojkaški klub ,,Metalac Takovo''

Odbojkaški klub ,,Metalac Takovo“ je osnovan 1976. godine u Gornjem Milanovcu. Klub trenutno nastupa u Superligi Srbije, što je ujedno najveći uspeh kluba od osnivanja. Kroz istoriju iz klupske škole izašlo je i nekoliko reprezentativaca.  Domaće mečeve igra u sportskoj hali ,,Breza’’ u Gornjem Milanovcu, kapaciteta 1500 mesta. U klupskom sastavu postoji i nekoliko omladinskih selekcija.

Ženski rukometni klub ,,Metalac''

Ženski rukometni klub ,,Metalac – Gornji Milanovac“ osnovan je 1959. godine i trenutno se takmiči u Prvoj rukometnoj ligi Srbije Zapad, drugom po rangu takmičenja u Srbiji. Klub je većinom sastavljen od mladih igračica i predstavlja jednu od najmlađih ekipa u Prvoj ligi ,,Zapad’’.

Šahovski klub ,,Metalac''

Šahovski klub ,,Metalac“ osnovan je 1968. godine pod imenom „Takovo“. 1984. godine menja ime u „Metalac Takovo“, da bi kasnije zadržao samo ime „Metalac“. Šahovski klub ima 40 članova koji se takmiče u Prvoj ligi Centralne Srbije. U okviru kluba je i škola šaha za decu i početnike, a trenutno broji oko 20 članova. Šahovski klub „Metalac“ je u svom višedecenijskom postojanju osvajio brojne nagrade.

Kuglaški klub ,,Metalac - Inox''

Kuglaški klub ,,Metalac – Inox“ osnovan je 1972. godine pod imenom „Takovo“, a od 1996. godine nosi ime „Metalac“. Klub ima 26 članova koji se takmiče u Super ligi Srbije, a do sada su 10 puta učestvovali i na međunarodnim takmičenjima.

Rukometni klub ,,Omladinac''

Rukometni klub ,,Omladinac“ je muški rukometni klub, osnovan 2012. godine. Klub od osnivanja ima seniorsku ekipu koja se takmiči u Drugoj rukometnoj ligi Zapad, a poslednjih 5 godina ima i 2 takmičarske ekipe u mlađim kategorijama. Metalac pomaže funkcionisanje kluba od osnivanja.