Close

Arhiva

Kodeks poslovne etike

Kodeks

Poslovne etike

U savremenom svetu poslovni moral postaje najvažniji uslov za uspeh, a skladan timski rad omogućava napredak i brz razvoj kompanije. Sve ove karakteristike krase upravo gornjomilanovački »Metalac« – mišljenje je stručnog žirija desete jubilarne manifestacije »Business partner«. Sa takvim obrazloženjem Metalac je 2004. godine proglašen prvim među 40 uspešnih domaćih preduzeća kojima je ovo priznanje uručeno. Preporučili su nas dobri poslovni rezultati, visoki i stabilni profesionalni standardi, etičnost u poslovanju, jedinstvena poslovna kultura, društvena i ekološka odgovornost i odgovornost prema potrošačima. A cilj akcije Business partner, rečeno je na dodeli, jeste upravo promocija uspešnih kompanija i menadžera koji se rukovode ovim vrednostima.

Poštenje, poštovanje i poverenje – su tri stuba na kojima Metalac već godinama izgrađuje svoju poslovnu i korporativnu kulturu. Duboko verujemo da su to vrednosti koje obezbeđuju uzorno ponašanje svakog radnika Metalca, lični i korporativni integritet i status kvalitetnog partnera na duge staze. Poslovni rezultati i kontinuitet rasta i razvoja kompanije Metalac prirodna su posledica takvog ponašanja. Posebno smo ponosni što su krajnji potrošači i korisnici Metalčevih proizvoda i usluga prepoznali ove vrednosti kao konkurentsku prednost Metalca.
Uvažavajući potrebu za usklađivanjem ponašanja privrednih subjekata ne samo sa zakonima, već i sa osnovnim moralnim principima i standardima, kao i značaj jačanja poslovnog morala u funkciji unapređenja odnosa sa poslovnim partnerima, javnošću i društvenom sredinom – Metalac ovim Kodeksom poslovne etike iskazuje svoje vrednosti, načela i pravila.
Kodeks poslovne etike Metalac Holdinga predstavlja interni akt i smatramo ga neprikosnovenim dokumentom za najviše rukovodstvo, obaveznim za sve radnike Metalca i vrlo značajnim za međusobno razumevanje i razvijanje dugoročnih kvalitetnih odnosa sa partnerima, kupcima i najširim okruženjem.

Dragoljub Vukadinović
predsednik Kompanije

Preuzmite dokument

Kodeks poslovne etike

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.