Close

Arhiva

JELENA LUKOVIĆ PREDSEDNICA NADZORNOG ODBORA DTL-A

– Ono što je svojstveno DTL-u je “bogatstvo različitosti”. Usmereni smo na razvoj i unapređenje svih aspekata poslovanja, koje uklapamo u specifičnosti svoga kraja – sublimira Jelena Luković.

Generalna direktorka Metalac Proletera Jelena Luković izabrana je krajem maja za predsednicu Nadzornog odbora Domaćeg trgovačkog lanca DTL, koji na celom tržištu Srbije posluje sa 700 maloprodajnih objekata u 13 preduzeća i ima 6500 zaposlenih. DTL postoji od 2011. godine kada su se osnivači udružili sa ciljem jačanja sopstvene pozicije kroz zajedničku nabavku, ali i razvijanja i unapređenja svih aspekata poslovanja u veoma konkurentnom okruženju. Metalac Proleter je deo ovog sistema od osnivanja.

U uslovima veoma snažne konkurencije, DTL je usmeren na koncept komšijske trgovine, prati potrebe i zahteve svog neposrednog okruženja, obezbeđuje razvoj domaćih lokalnih proizvoda i veruje u male lokalne proizvođače kojima stvara prostor za plasiranje proizvoda.

Inače, od 20 godina rada u sistemu Metalac, poslednjih 6 godina ona obavlja dužnost generalne direktorke Metalac Proletera, preduzeća koje danas ima 41 maloprodajni objekat u Gornjem Milanovcu, Čačku i Ljigu, sa preko 350 zaposlenih. U 2019. ovo preduzeće je ostvarilo oko 22 miliona eura prihoda, nastavljajući višegodišnji trend dvocifrenog rasta, čime je postalo jedno od najuspešnijih preduzeća Metalac grupe.

Uspešnost Lukovićke kao generalne direktorke, nagrađena je u 2018. godini priznanjima Poslovni lider” u izboru Privredne komore Srbije i poveljom “Kapetan Miša Anastasijević” za poslovnost i tržišnu pozicioniranost.

Nesumnjiva menadžerska sposobnost i integritet stavili su pred Lukovićku još jedan zadatak, koji se strateški svodi na dalje unapređenje I snaženje Domaćeg trgovačkog lanca čiji su članovi: Senta Promet- Senta, BB Trade- Žitište, Podunavlje- Bačka palinka, Europrom – Valjevo, VP DIMA – Velika plana, Kastrum – Petrovac na Mlavi, Morava – Kragujevac, Leon – Vranje, Prima nova – Leskovac, Tekijanka – Kladovo, Styline Line – Požarevac, VUM – Šabac i naravno Metalac Proleter – Gornji Milanovac. Funkciju direktora DTL od početka obavlja Obrad Popović, a Nadzorni odbor, kome je sada na čelu Lukovićka broji 5 članova.