Close

Arhiva

FUDBALERI U POSETI RADNICIMA METALCA

Važno je da razumete i upoznate kuću pod čijim imenom igrate i radnike, koji svojim zalaganjem doprinose i našem i vašem uspehu – rekao je gostima Dragoljub Vukadinović i pojasnio više projekata društveno odgovornog poslovanja za koje Kompanija Metalac godišnje izdvoji oko milion eura.

 

Kompanija Metalac godišnje uloži oko milion eura za razvoj sportskih klubova u Gornjem Milanovcu, podršku natalitetu, zdravstvu, kao i školovanje dece svojih radnika. Igramo pošteno i mislimo na lokalnu zajednicu što očekujemo i od vas kao prvotimaca FK Metalca – poručio je predsednik kompanije Dragoljub Vukadinović, pozdravljajući prvi tim i stručni štab FK Metalac prilikom današnje prve posete firmi, koja je generalni sponzor Kluba i najvatreniji navijač sa svojih više od 2000 zaposlenih.

Najmlađa ekipa u Super ligi Srbije, predvođena kompletnim stručnim štabom, posetila je Kompaniju Metalac kako bi se upoznala sa načinom poslovanja, proizvodnim procesima i pre svega zaposlenima u pogonima.

Važno je da razumete i upoznate kuću pod čijim imenom igrate i radnike, koji svojim zalaganjem doprinose i našem i vašem uspehu – rekao je gostima Dragoljub Vukadinović i pojasnio više projekata društveno odgovornog poslovanja za koje Kompanija Metalac godišnje izdvoji oko milion eura. On je takođe podsetio na istorijat FK Metalac, koji je 1961. godine osnovan kao FK Radnik, da bi poslednjih 55 godina, sa manjim ili većim uspesima, igrao pod imenom Metalac, preduzeća koje je skoro sve vreme glavni oslonac opstanka i razvoja Kluba. Svoju podršku fudbalu Gornjem Milanovcu, Kompanija je krunisala 2012. godine savremenim fudbalskim stadionom, izgrađenim po međunarodnim standardima.

 

FK Metalac danas okuplja oko 250 članova, od predškolskog uzrasta do omladinaca, a senioriski tim predstavlja najmlađu ekipu u Super ligi Srbije. Utoliko je za Metalac i za Gornji Milanovac, pažnje vredna sposobnost ovih mladih ljudi da se uspešno takmiče u najelitnijem fudbalskom društvu. FK Metalac je trenutno na sredini tabele, koja ova godine broji 20 klubova. Osim toga, jučerašnjom pobedom prodiv Mačve u Šapcu, FK metalac je ušao u osminu finala kupa Srbije, među 16 najboljih u Srbiji.

Pre nego što su mladi fudbaleri danas krenuli u proizvodne pogone, sportski direktor Prof. dr Bojan Leontijević i šef stručnog štaba Žarko Lazetić, uručili su navijački šal i fudbalsku loptu Radmili Trifunović, vršiocu dužnosti generalnog direktora, a potom su igrači istim gestom obradovali nekolicinu radnika za proizvodnim trakama.

 

Bio je ovo nesvakidašnji uzbudljiv događaj i za fudbalere i za radnike Metalca podjednako. I jedni i drugi su deo tradicije duge oko 60 godina, težeći uvek istom cilju – superligaškom društvu u svojim oblastima.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.