Close

Arhiva

Radmila Trifunović i Stanica Levajac poslovni lideri za 2022. i 2021. godinu

Osim generalne direktorke Metalca, Radmile Trifunović, koja je proglašena poslovnim liderom u regionu za 2022. godinu, priznanje za poslovnog lidera za 2021. na nivou Privredne komore Srbije dobila je Stanica Levajac, direktorka Helios Srbija. U Gornji Milanovac su stigla još tri priznanja. Najpre Zlatna plaketa za Rudnik i flotacija „Rudnik“ povodom 70 godina postojanja, dok su Srebrne plakete dobili „Mišković“ d.o.o. za tri decenije rada i „Flint Group Balkan“ za jubilarnih 20 godina. Nagrade su uručili predsednica Parlamenta RPK Kraljevo Verica Kostić, inače direktorka UTP „Morava“ Čačak  i Mile Savković, dekan Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo iz Kraljeva 

Poslovni lideri za 2021. i 2022. godinu
Zahvaljujem se u  ime svih nagrađenih, kojima ovom prilikom još jednom čestitam. Znam da smo svi odabrani u verovatno  jakoj konkurenciji i utoliko je veća čast što smo se našli među najboljima u 2021. i 2022. Uspeh i značaj nagrade je utoliko veći što ste u našim biografijama istakli  istinu  koliko su to bile teške i izazovne godine za poslovanje. Svi smo bili fokusirani na to kako da održimo i proizvodnju i trgovinu, a da pritom na prvom mestu razmišljamo o bezbednosti i zdravlju ljudi, o skoku cene materijala, o teškoj ekonomskoj i bezbednosnoj situaciji u svetu i svim ostalim aspektima koji su vezani za njih. Prema svim  pokazateljima koje ste izneli, čeka nas još jedna teška godina, ali hajde da makar na trenutak ne razmišljamo o njoj, jer ako smo ove dve ovako ’’lako’’ savladali, ne sumnjam da ćemo biti kadri za narednu, pogotovu imajući na umu da su ovde firme sa 60 i 70 godina iskustva, – rekla je Radmila Trifunović, generalni direktor Metalca, zahvaljujući se u ime dobitnika prestižnih priznanja Regionalne privredne komore Kraljevo, u petak 18. novembra.

Obrazoloženje koje je dato za poslovne liderke 2021. i 2022. godine zapravo podvlači nekoliko ključnih elemenata. Najpre, savremena istraživanja su pokazala da pred novu generaciju lidera, koju tek očekuje globalna ekonomska kriza, ženski stil liderstva  u velikoj meri zadovoljava zahteve pre svega orijentisanosti prema zaposlenima i održivom poslovanju. Imperativi su kreiranje podsticajnog radnog okruženja, individualna motivacija, inovacije i promene. A to su karakteristike koje su presudne za sigurno upravljanje u periodu današnje ekonomske krize, kaže se u obrazloženju.

Među brojnim privrednicima koji su prisustvovali događaju, bio je i predsednik Metalac Grupe Dragoljub Vukadinović, svojevremeno predsednik RPK Kraljevo, kao i vlasnici i direktori svih preduzeća koja su dobila jubilarnu nagradu. 

 

Poslovni lideri za 2021. i 2022. godinu