Close

Arhiva

PROJEKAT METALČEVE BEBE OKIĆEN JOŠ JEDNIM PRIZNANJEM

Nakon najvišeg priznanja za društveno odgovorno poslovanje CSR 2008, u kategoriji Velikih kompanija, Metalac je ponovo svrstan među najodgovornije, u konkurenciji 35 velikih kompanija. Nacionalnu nagradu “Đorđe Vajfert” ovoga puta je dobio za projekat Fondacije Metalac “Za budućnost rastemo zajedno” u kome je tokom peoteklih 13 godina skoro 650 beba.
Reč je o jedinstvenoj akciji kojom Kompanija daje podršku svojim kadrovima, a posebno ženama da stvaraju porodicu i rađaju decu, a u kome je do sada, samo na ime novčanih nagrada uloženo oko 700.000 €.
Među pet najboljih velikih kompanija status prve, pa dakle i najbolje u društveno odgovornom poslovanju ovoga puta je poneo Tarkett d.o.o, a osim Metalca, među pret najboljih su i DM drogeria iz Beograda, Telekom Srbija, i NIS AD iz Novog Sada. Izbor je sproveden  u organizaciji Privredne komore Srbije i uz podršku Ministarstava privrede, zaštite životne sredine, rada i socijalne politike, medija i predstavnika nevladinih organizacija. Na osnovu visokih kriterijuma i višefaznog ocenjivanja, stručni žiri je, pored ocene samog projekta, u obzir uzimao i celokupno poslovanje kompanije, sa posebnim osvrtom na doprinos zajednici u celini, ali i na odnos kompanije prema zaposlenima, životnoj sredini, korisnicima.

„Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje – Đorđe Vajfert“ za 2018. godinu uručene su krajem maja u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu.
Osim u kategoriji velikih, proglašeni su i najblji u kategodoriji malih i srednjih preduzeća.

U ime Kompanije Metalac, priznanje je primila Nadica Vujić Mitrović, direktor marketinga

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.