Close

Arhiva

Ove godine 57 beba i preko 100.000 evra

Fondacija Metalac, nakon dve godine izostanka svečanog uručenja vrednosnih čestitki, bebama rođenim u 2022, umesto na kućnu adresu, čestitke je svečano uručila u subotu, 24. decembra, u amfiteatru poslovnog centra. Kao podrška porodicama i podsticaj natalitetu, iz Fondacije Metalac uručeno je 57 čestitki, ukupne vrednosti preko 100.000 evra

 

Fondacija Metalac

 

Najveći dobitnik je radnica Biljana Stefanović, koja je za svoje peto dete dobila 5.000 evra, a kako su sva deca deo priče  „Za budućnost rastemo zajedno“ ona je od 2013. godine do danas dobila oko 14.000 evra.

– Radim u Metalcu 13 godina i mama sam Aleksandru, Leni, Maši, Maksimu i Mili. Do sada sam od Kompanije dobila 14.000 evra i ta novčana pomoć mi dosta znači. Dobijala sam neke pozive da radim i na drugim mestima, ali nisam želela da napustim Metalac, jer nije bitna plata, već pažnja koju ovde imam. Oko dece najviše mi pomaže svekrva, ali i najstariji sin koji ima devet godina – kaže mama Biljana.

Fondacija Metalac

 

Osim Biljane danas su novčane čestike od 4.000 evra dobile i dve radnice sa četvrtim detetom, obe iz Proletera. U pet porodica stigle su čestitke od po 3.000 evra za treće dete, dok je 19 porodica za svoje drugo dete dobilo po 2.000 evra. Osim njih, 23 para dobila su svoje prvo dete, i po 1.000 evra.

I ove godine, čestitke Fondacije Metalac osim za decu u Gornjem Milanovcu stižu i na kućne adrese njihovih zaposlenih u Čačku, Trsteniku, Novom Pazaru, Ljigu, Paraćinu…

Ovogodišnje čestitke bebama su uručili predsednik Kompanije Dragoljub Vukadinović i generalna direktorka Radmila Trifunović.

– Počeli smo 2006. godine i tada smo imali 26 beba, mada imali smo godine kada ih je bilo i 75, dok ih je ove godine preko pedeset pet. Ovu decu kasnije stipendiramo i pomažemo u školovanju. Porodice sa više dece čak stipendiramo kroz srednje škole, a sve sa cijem da ti roditelji dobiju neki oslonac u Metalcu. Ove godine Metalac je uložio više od 100.000 evra u svoju najdražu investiciju, a najdraža investicija će time dostići oko 900.000 evra, koliko je za rođenje 850 beba, kroz projekat „Za budućnost rastemo zajedno“, uloženo od osnivanja Fondacije 2006. godine do danas – kazao je predsednik Kompanije Dragoljub Vukadinović.