Close

Arhiva

Dragoljub Vukadinović predsednik Metalca, a Radmila Trifunović generalni direktor i u naredne četiri godine

Sastav nadzornog i izvršnog odbora ostao isti, zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima, investicijama u razvojne projekte, inovativanom pristupu i održanoj reputaciji brenda. Akcionarima sledi dividenda od 90 dinara bruto po akciji. Nakon što je Skupština akcionara 7. juna razmotrila izveštaj o poslovanju i konsolidovane finansijske izveštaje, donela je odluku o izboru članova nadzornog odbora i raspodeli dobiti akcionarima sa dividendom od 90 dinara bruto po akciji.


Dragoljub Vukadinović, koji je na čelu Metalca punih 35 godina, ostaje na mestu predsednika Nadzornog odbora i u naredne četiri godine. Ostaje i tim u kome su dugogodišnji saradnici, profesori doktori nauka: Dragan Đuričin, Dragan Lončar, Goran Pitić i Goran Petković.


Zahvaljujući postignutim rezultatima, na mestu generalnog direktora Metalca a.d. ostaje Radmila Trifunović, koja istovremeno obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije i logistiku. I njen tim ostaje u istom sastavu: izvršni direktor za razvoj, digitalne komunikacije, IT i marketing Vojin Vukadinović; za ljudske resurse, pravo i bezbednost na radu Biljana Cvetić, koja je imenovana i za sekretara društva; za prodaju i nabavku Marina Jevtić i izvršni direktor za proizvodnju Veljko Vukadinović. Izabrana je i Komisija za reviziju Nadzornog odbora na čelu sa ovlašćenim revizorom Petrom Gruborom.

 

Sa više od 2000 zaposlenih u 17 zavisnih društava i sa napunjenih 65 godina, Metalac i dalje pokazuje izuzetnu žilavost i potvrđuje da su ljudi njegovo najvrednije bogatstvo – lojalni, posvećeni, uspešni. Kompanija i dalje planira rast poslovanja, ulaganje u aspekte zelene energije i veštačke inteligencije, kao i dalje modernizovanje svojih 5 proizvodnih društava, trgovinskih lanaca u Srbiji i Crnoj Gori, a ne isključuje i mogućnost ulaska u nove biznise.

 

Skupština akcionara Metalac

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.