Metalac Grupa - Članci poređani po datumu: decembar 2018

Oglas za prijem u radni odnos - Metalac Print

Objavljeno u Vesti

 metalacPrint


O G L A Š A V A

    Prijem u radni odnos na određeno vreme od 6 meseci na poslove:

    • POMOĆNI MAŠINISTA - SITO ŠTAMPA, 1 izvršioca

Uslovi koje kandidat treba da ispunjava:

    • III - IV stepen stručne spreme grafičke struke
    • prethodno iskustvo u nekoj od štamparskih tehnika
(ofset, sito, flekso, duboka)

    • VILJUŠKARISTA – MANIPULANT U MAGACINU, 1 izvršioca

Uslovi koje kandidat treba da ispunjava:

    • III - IV stepen stručne spreme
    • položen ispit za upravljanje viljuškarom
    • iskustvo na istim ili sličnim poslovima


Prijave sa biografijama i dokazima o ispunjavanju uslova dostavljaju se
 na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili poštom
najkasnije do utorka 25. decembra 2018. godine na adresu:

METALAC a.d.
Služba za ljudske resurse i pravne poslove
32 300 Gornji Milanovac
Kneza Aleksandra 212

Metalac vlasnik modne konfekcije Rudnik

Objavljeno u Vesti

Sa 1,3 miliona evra Metalac je 13.-tog decembra izlicitirao 18.000 kvadrata proizvodnog, skladišnog i poslovnog prostora nekadašnje MK Rudnik i 6 hektara zemlje. Nakon adaptacije gradjevinskih objekata, u novom prostoru će biti smeštena trgovinska preduzeća Metalac Market i Metalac Trade, sa objedinjenim skladištem robe. Obezbeđen prostor i za buduće nove programe.

Fizička blizina fabričkog kruga MK Rudnik i njeni ukupni kapaciteti, opredelili su Kompaniju Metalac na kupovinu ove imovine u Gornjem Milanovcu. Nakon licitacije održane 13.-tog decembra i potpisivanja ugovora, Metalac i formano postaje vlasnik 18.000 skladišnog i poslovnog prostora, sa restoranom i dve trafostanice, na ukupno šest hektara.  Uz neophodna prioritetna ulaganja od još najmanje 500 000 evra u 2019.-toj godini, na ovoj lokaciji će biti organizovano skladište površine 6.000 m2, dok će u delu upravne zgrade  biti  smeštena administracija trgovačkih preduzeća Metalac Market i Metalac Trade.  Ostatak prostora, u kojem su poslovni subjekti pod zakupom, ostaće u istoj nameni. Konačno, celih 8.000 kvadrata dugoročno je namenjeno uvođenju novih programa, koje će Metalac izvesno imati u budućnosti.

 

 

Jelena Luković među liderima godina u izboru PKS

Objavljeno u Vesti

Još jedno priznanje za generalnu direktorku Metalac Proletera a.d.
JELENA LUKOVIĆ MEDJU LIDERIMA GODINE U IZBORU PKS

 

Posle priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za poslovnost i tržišnu preciznost, Jeleni Luković  u Privrednoj komori Srbije uručena Plaketa „Poslovni lider“ za rezultate na planu upravljanja i rukovođenja. Članovima skupštine obratila sa i premijerka Ana Brnabić i predsednik PKS Marko Čadež.
Na tradicionalnoj godišnjoj svečanoj sednici Privredne komore Srbije, 14. decembra, u prisustvu privrednika, predstavnika Vlade Srbije, uručena su godišnja priznanja preduzećima i pojedinicima za postignute uspehe u svim oblastima poslovanja:  povećanju ukupnog prihoda, broja zaposlenih, izvoza, uvođenju novih tehniologija…
Potvrdu izuzetnih menadžerskih sposobnosti dobila je i generalna direktorka Metalac Proletera Jelena Luković, koja je uvrštena u spisak regionalnih poslovnih lidera. Podsećamo, Jelena Luković  ima skoro 20 godina radnog iskustva  u kompaniji Metalac, nalazi se na čelu Metalac Proletera četiri godine. U tom periodu je napravila izuzetne pomake u rastu i razvoju najvećeg i najstarijeg  maloprodajnog lanca u opštini Gornji Milanovac, koji se veoma uspešno širi i na opštine u okruženju.
- U vreme kad je preuzela dužnost  generalnog direktora, Metalac Proleter je imao 214 zaposlenih i 9 miliona eura godišnjeg prometa. Od tada do danas konstantno beleži dvocifren godišnji rast, a  na kraju 2018. godine očekuje 2,3 puta veći promet. Lanac se u medjuvremenu proširio na opštinu Čačak sa dve prodavnice, a od prošle godine i na Ljig gde ima  četiri prodavnice sa robom široke potrošnje.  Sa današnjih 40 prodavnica i 300 radnika, Proleter je lider sa najvećim tržišnim učešćem i u Gornjem Milanovcu i u Ljigu i istovremeno jedno od najuspešnijih   Metalčevih preduzeća – rečeno je u obrazloženju izbora Lukovićke za regionalnog poslovnog lidera.
- Svako od nas je svojim uspehom sigurno učinio dobro i za sredinu iz koje dolazi… Kompanija Metalac, koja je moja kuća, upravo ulazi u 60.-tu godinu postojanja. Bez nje ni Proleter ni ja  ne bismo mogli da porastemo do današnjeg priznanja.  Zato smatram najvažnijim da i sami bezrezervno podržavamo i podstičemo  posebno mlađe privrednike  da čine najbolje i najviše što mogu.  Jedino tako priznanja i imaju smisla, – rekla je na svečanoj sednici PKS Jelena Luković, kojoj je pripala čast da se zahvali u ime svih nagrađenih od Subotice do Leskovca.
Svečanosti su prisustvovale i kolege iz Metalca, a prve čestitke izrazili su predsednik Kompanije Dragoljub Vukadinović I geralni direktor Metalca a.d. Aleksandar Marković.

20181214 160718