Metalac Grupa - Članci poređani po datumu: decembar 2016

Lestvica podignuta za 20%

Objavljeno u Vesti

Bilten 239 - decembar 2016-1

Metalac grupa će po svemu sudeći 2016. godinu završiti sa skoro 93 miliona evra združenog poslovnog prihoda i više od 5 miliona evra dobiti.  Time je lestvica u odnosu na 2015. podignuta čak 20% i zato je plan za 2017. godinu da se ostvari više od 98 miliona evra zaista veoma ambiciozan.

Zadovoljstvo je ispratiti 2016. kao jednu od najboljih u protekloj deceniji. Združeni prihod metalčevih proizvodnih i trgovačkih društava  ima rast  za 20%; izvoz je rastao 21%, zarade su rasle 12%; a dobit će biti preko 5 miliona evra.

Proizvodna preduzeća će ostvariti plan realizacije sa 112%, odnosno 26% više nego u 2015. Domaća trgovačka društva će plan prebaciti za 13% i time ostvariti 15% rasta, a trgovačka preduzeća u inostranstvu će prebačajem plana za 14%, zabeležiti čak 28% rasta u odnosu na 2015. godinu.

Najveći doprinos ukupnom ishodu dao je kor biznis – Metalac posuđe, koje je u 2016. Godini ostvarilo čak 3.000.000 veću reaqlizaciju nego u prethodnoj.

Godinu za nama obeležile su i značajnije investicije u fabrici bojlera, kako u opremu tako i u dovođenje u funkciju građevinskog objekta, sve sa ciljem da  proširimo asortiman i eliminišemo graške koje su nas pratlie, a koje sebi ne smemo dozvoliti. Pokrenute su investicije i u Metalac FAD-u koje poboljšavaju uslove rada i kvalitet proizvoda, uz smanjenje troškova na određenim tehnološkim linijama. Metalac posuđe i Metalac inko su ulagali u nove alate i proizvode, a u Metalac printu je investirano u povećanje skladišnog prostora. Bilo je značajnih investicija i u Metalac marketu, kroz adaptaciju maloprodajnih objekata.

Službi za transfuziju na poklon aparat za centrifugu

Objavljeno u Vesti

IMG 3691

Fondacija Metalac je Odeljenju za transfuziju Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu donirala neophodnu laboratorijsku centrifugu - jedan od osnovnih aparata koji je neophodan u radu ove službe.  Aparat vrednosti 3.000 evra je uručio Predsednik upravnog odbora Fondacije Metalac Petrašin Jakovljević.
- Problem dotrajalosti aparata je nešto sa čim se suočava čitavo zdravstvo kod nas pa tako i naša služba. Zato smo se obratili Metalcu, koji je uvek tu za nas i eto, pomogao nam je.  Ovaj aparat je elementarna potreba za rad naše službe – rekla je načelnica Službe za transfuziju dr Biljana Čaluković.
 - Mi živimo u ovoj sredini, deo smo ovog društva i trudimo se da imamo takav odnos da možemo i drugima da pomognemo. Naravno, ne možemo svima pomoći ali većinu zahteva koje dobijemo mi i rešimo. Znam koliko je Služba za transfuziju važna segment u lečenju, a pritom nema osnovni aparat za pripremu svakog uzorka, za brojne analize koje radi.– rekao je predsednik upravnog odbora Fondacije Metalac, Petrašin Jakovljević.

dr Biljana Čaluković načelnica Službe za transfuziju i Petrašin Jakovljević predsednik upravnog odbora Fondacije Metalac
U ime Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu donatorima se zahvalio i v.d. direktora ove zdravstvene ustanove dr Predrag Šutić.
- Zahvaljujem se na donaciji za Službu transfuzije, koja je mala ali je elitni deo Opšte bolnice po svojim rezultatima i po savremenim dostignućima u praćenju nauke koja ide uz transfuziologiju – rekao je v.d. direktora dr Predrag Šutić.

U prepunoj sportskoj hali „Breza“ u Gornjem Milanovcu, Metalac podelio oko 2000 novogodišnjih paketa za decu svojih radnika i, već tradicionalno više od 1200 mališana iz svih obdaništa i predškolskih ustanova u ovoj opštini.
Publika aplaudirala najsvečanijem delu – uručenju čestitki od 1000, 2000 i 3000 evra za novorođene bebe u drugoj poslovini jubilarne 2016. Godine. Naime, nakon što su spektakularnom proslavom na stadionu FK Metalac i gradskom trgu u Gornjem Milanovcu, uručene čestitke za 24 bebe, sada je nagradjeno još 28 iz 2016.   
Čestitke je uručio generalni direktor i predsednik Fondacije Metalac Petrašin Jakovljević.  Inače, u akciji Fondacija Metalac, kojoj se zaposlenima šalje jasna poruka da zasnivaju porodicu i radjaju decu, a posebno da mlade žene ne treba da brinu za svoje radno mesto zato što postaju majke, u protekloj deceniji je rodjeno 480 beba, koje je ova kuća nagradila sa više od 500.000 evra.
Buran aplauz više hiljada dece i roditelja u publici potvrdio koliko Gornjomilanovčani poštuju ono što Kompanija Metalac čini za svoj grad.

 

 

fond2016

Priznanje PKS Petrašinu Jakovljeviću

Objavljeno u Vesti

Na svečanoj sednici Skupštine Privredne komore Srbije, održanoj 8. decembra, uručene su nagrade kompanijama, institutima i pojedincima.  Tom prilikom Petrašinu Jakovljeviću, generalnom direktoru Metalca, uručeno je priznanje za doprinos razvoju privrede i unapređenje menadžmenta, uz apostrofiranje sveukupnih poslovnih rezultata Metalca, odnosa prema zaposlenima, inovativnosti i društveno odgovornim projektima. Zaslužnim pojedincima koji su svojim radom doprineli unapređenju imidža srpske privrede priznanja je uručio Miroslav Tlačinac, predsednik Komisije za dodelu nagrada PKS.

Inače, na jučerašnjoj sednici Skupštine, prisutnima su se obratili Goran Knežević, ministar privrede, Markto Čadež, predsednik PKS, a u ime nagradjenih zahvalio se  Vladimir Milovanović, generalni direktor Energoprojekt Hoding-a.

 

08-12-2016-SPKS 302