Metalac najbolji korporativni brend decenije u Srbiji

nbd2014

Za ovu čast zaslužni su pre svega radnici Metalca. Zato što smo na vreme prepoznali da rešenja nisu u politici i opciji koja je na vlasti, niti u štrajkovima, niti u subvencijama, niti u čekanju da nam neko drugi završi posao. Zato što smo rešenja pronalazili u osloncu na sopstvene snage, u radu, kvalitetu, inovacijama, razvoju, ljudskim resursima i što smo uvek išli ka željama kupaca. Rezultat toga je uspešno poslovanje i oko šest miliona jedinica koje izvezemo godišnje i priblžno toliko kupaca koji se širom sveta susreću sa našim proizvodima.
Ponosan sam što smo za sve to vreme bili odgovrni prema potrošačima, partnerima, zaposlenima, akcionarima, državi i lokalnoj zajednici. Samo na ime poreza Metalac je u 2013. godini u državnu kasu uplatio milijardu i po dinara. Mi volimo nagrade, ali nas nagrade i obavezju. Zato ćemo slaviti večeras i sutra, a već prekosutra nastavljamo ka novim ciljevima i verujem da se za deset godina vidimo ponovo na ovom mestu - medju najboljima. Zašto da ne?! – rekao je predsednik Metalac Grupe Dragoljub Vukadinović zahvaljujući se svima koji su glasali za Metalac: žiriju, i Privrednoj komori Srbije i 17 regionalnih privrednih komorama, kao i potrošačima koji su glasali putem interneta.

Za prestižno priznanje “Najbolje iz Srbije” u 2013. konkurisalo 175 brendova, 50% više nego prethodne. Priznanja su uručena 9. aprila u na 10. jubilarnoj svečanosti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u prisustvu potpredsednika Vlade Rasima Ljajića. Proglašena su 23 pobednika u različitim kategodijama, a najveće priznanje - decenijski korporativni brend pripalo je Metalcu, dok je za najbolji robni brend decenije proglašena je Bambijeva „Plazma“. Za izbor najboljih bile su presudne tri grupe kriterijuma: tržišno-finansijski kriterijumi, percepcija ispitanika i ocena stručnog žirija.
Priznanje najboljeg korporativnog brenda protekle decenije u Srbiji predsedniku Kompanije Metalac Dragoljubu Vukadinoviću uručio Željko Sertić, predsednik Privredne komore Srbije istakavši da se promocijom najboiljih brendova jača nacionalni brend i jača slika Srbije u svetu.
Na istoj svečanosti u kategoriji trajna potrošna dobra, najboljim robnim brednom je proglašeno posuđe Metalac, a nagradu je primio Petrašin Jakovljević, generalnio direktor Metalca.
Desetu, jubilarnu akciju “Najbolje iz Srbije” organizovala je Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i dnevnim ekonomskim listom “Privredni pregled”.