Metalac zadovoljan postignutim

Imajući na umu očekivani dalji pad prodaje na tržišti Rusije i Ukraine, gde ima svoja preduzeća, Metalac je zadovoljan ukupnim prihodom koji će na nivou Grupe biti preko 80 miliona eura sa 3,5 do 4 miliona eura dobiti.

Za Metalac Grupu koja danas ima 14 preduzeća i 1950 zaposlenih, svakako je najvažnije da je Metalac posuđe kao najveće društvo i kor biznis kompanije, uspelo da nadomesti pad prodaje na ruskom tržištu, većim izvozom na drugim tržištima, a posebno Francuskoj, SAD, Finskoj, Nemačkoj, Českoj, BIH… uz nezamenljiv doprinos domaćeg tržišta gde je apsolutni lider.  Rast realizacije su zabeležili i fabrika sudopera i kompozivnih materijala Metalac Inko, trgovinska preduzeća Metalac Market u Srbiji iu Crnoj Gori, Maloprodajni lanac metalac Proleter, kao i trgovinsko preduzeće Metalac trade. Novi član porodice, fabrika automobilskih delova  Metalac FAD je spreman za 2016. Ostala društva su poslovala u nivou ili ispod 2014. godine, a najveći pad je imalo  preduzeće Metrot u Moskvi.
Ipak, ocena i poruka menadžmenta je, da Kompanija, poznata po upornosti i oslanjanju na sopstvene resurse, može biti zadovoljna postignutim u veoma kompleksnim uslovima. Za narednu godinu planiran rast od oko 8%