Podrška takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju

 inovacija

 

Nakon eliminatornih krugova i višemesečne obuke Metalac će biti domaćin drugog polufinalnog takmičenje planiranog za 4. decembar u Gornjem Milanovcu.
Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji ove godine se održava po jedanaesti put. Organizator je resorno ministarstvo nauke, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Radio-televizijom Srbije i Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada.
Kompanija Metalac želi da podstakne organizaciju ovogodišnjeg takmičenja i motiviše inovatore iz Šumadije, ali iz cele Srbije da na njemu učestvuju. Nakon eliminatornih krugova i višemesečne obuke bićemo domaćini drugog polufinalnog takmičenje planiranog za 4. decembar u Gornjem Milanovcu.
Cilj takmičenja je promovisanje inovacionog kapaciteta i preduzetničke klime u Srbiji, kao i pomoć potencijalnim i postojećim „high-tech“ preduzetnicima koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje iznesu na tržište. Svi takmičari dobijaju i stručnu pomoć u vidu besplatne edukacije kroz treninge i konsalting, kao i medijsku promociju, kako tokom, tako i nakon takmičenja.
„Kao kompanija koja godinama podstiče zaposlene na inovativnost i koja ovakve projekte smatra duštveno odgovornim Metalac nema dilemu da iz senke na svetlo dana treba da izađu svi koji imaju ideje, inovativni pristup i preduzetnički duh, da takve ljude i projekte treba javno popularisati i naravno, nagraditi“ - navodi se između ostalog u pismu podrške generalnog direktora Metalca, Petrašina Jakovljevića.

Za sada je najvažnije zapamtiti da rok za prijavu/registraciju učesnika za „Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji“ ističe 6. aprila. Posao je ozbiljan i završava se tek nakon dva polufinalna takmičenja, odnosno 23. decembra kada će se šest finalnih timova predstaviti stručnom žiriju „uživo“ na programu RTS-a.

Opširne informacije o takmičenju, prijavama i svukupnoj proceduri mogu se naći na sajtu www.inovacija.org.