Petrašin Jakovljević menadžer godine u izboru Magazina Biznis

 Tan2015-2-23 195119464 5

 

 

 

Sigurno je da ima još menadžera koji zaslužuju ovakvo priznanje, ali je sigurno da nas je sve manje iz realnog sektora, a još manje u teškom metalskom kompleksu – rekao je Jakovljević primajući priznanje.

 

Tradicionalne nagrade Planeta Biznis koje dodeljuje redakcija časopisa Ekonometar i Magazina Biznis uručene su 23. februara u u Beogradu u prisustvu brojnih bankara, privrednika, ekonomista i medija. Generalnom direktoru Metalca Petrašinu Jakovljeviću uručeno je najviše priznanje „menadžer godine“ za uspešno upravljanje kompanijom.

 

Za 34 godine neprestanog rada u kompaniji Metalac, Jakovljević je prešao sve stepenice, a na funkciji generalnog direktora Metalca a.d. je već 10 godina – rečeno je u obrazloženju uz napomenu da Metalac i dalje ima reputaciju zdrave srpske kompanije, čvrsto utemeljinih vrednosti i zavidnih rezultata.

 

Ovo priznanje shvatam pre svega kao priznanje onome što smo nekad zvali neimarstvom, a Metalac sa svojih 1750 zaposlenih to sigurno još uvek jeste. Metalac je i dalje prisutan na svih 20-ak tržišta, plasira oko šest miliona jedinica proizvoda, zaposleni i dalje primaju zarade svakog 20. u mesecu, nismo otpustili nijednog radnika, proglašeni smo najboljim korporativnim brendom decenije. Ako to jeste uspeh u današnje vreme, onda mogu smatrati da sam deo tog uspeha – rekao je ovim povodom Jakovljević, podsećajući da je isto priznaje pre 6 godina primio i predsednik kompanije Drakoljub Vukadinović, koji je svojim saradnicima u svemu postavio visoke standarde.
Priznanja „Planeta Biznis“ dodeljena su takođe Ljiljani Karaklajić vlasnici kompanije „D ekspres“ za doprinos razvoju preduzetništva i predsednici Izvršnog odbora Banke Inteza Draginji Đurić, za najuspešniji program korporativne društvene odgovornosti. Specijalno priznanje za dugogodišnju saradnju i stratešku podršku uručeno je Andreu Simončeliju, izvršnom direktoru Generali osiguranja Srbija.