Close

Arhiva

Prof. dr Dragan Lončar

Član Nadzornog odbora

Prof. dr Dragan Lončar

Prof. dr Dragan Lončar je rođen u Beogradu 1978. godine.

Diplomirao na Ekonomskom fakultetu 2001. godine. Iste godine od strane Rektorata Univerziteta u Beogradu proglašen za studenta generacije Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Kao stipendista Shell Centenary Scholarship Fund, 2003. godine završio magistarske studije iz oblasti menadžmenta na University of Cambridge (Judge Business School) u Velikoj Britaniji. Doktorirao 2007. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Kao stipendista Fulbright Foundation, 2009. godine završio postdoktorske istraživačke studije, iz oblasti finansijskog menadžmenta, na University of Chicago (Booth Business School). Nosilac prestižne CFA licence iz oblasti finansija od 2013. godine.

Redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu na predmetima Strategijski menadžment, Menadžment projekata, Menadžment rizika, Strategy, Management in a Global Context i Information Management System na osnovnim studijama (program na srpskom jeziku i LSE program), Poslovna strategija, Poslovna analiza i biznis plan i IT Project Management na master studijama i Metodologija naučnog istraživanja na doktorskim studijama. Prodekan Ekonomskog fakulteta u četiri mandata u periodu 2012-2024. 

Oblasti uže ekspertize: strateški menadžment, upravljanje projektima, korporativne finansije i zaštita konkurencije. Radio kao konsultant na projektima većeg broja domaćih i inostranih kompanija i međunarodnih institucija (World Bank, EBRD, UNDP, GIZ, ACDI/VOCA). 

Član Nadzornog odbora Metalac Grupe, član Upravnog odbora i Komisije za reviziju Banca Intesa, predsednik Komisije za reviziju Wiener Stadtische i član Savetodavnog odbora za održivi razvoj Coca Cola Hellenic Bottling Company. 

Član više akademskih i profesionalnih tela u zemlji i inostranstvu (Savez ekonomista Srbije, US Academy of Management, CFA Institute, European Association of Competition Economists, Fulbright Alumni).

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.