Metalac Grupa - Članci poređani po datumu: februar 2016

20160211 205901

Posetioci Metalčevog štanda bili su iz: Engleske, Turske, Rusije, Ukrajine, Nemačke, Francuske, Italije, Grčke, Rumunije, Egipta, Libana, Moldavije, Bugarske, Holandije, Australije, SAD-a, Meksika, Brazila, Izreala, Indije itd. Obavljeno je razgovora i sastanaka sa preko 160 postojećih i potencijalnih kupaca.

Opšti utisak je da je 34. nastup Metalca da na prestižnom najvećem sajmu robe široke potrošnje „Ambiente fair Frankfurt“ u februraru, zavrešn veoma uspešno. Metalčev štand je, bez sumnje, poznata adresa za dobru ponudu posuđa, posebno emajliranog po kojem smo najpoznatiji. Tokom pet dana sajma obavljeno je čak 160 kontakata I sastanaka sa postojećim i potencijalnim kupcima iz oko 20 zemlalja. Ne samo da su pojedini poslovi dogovoreni već na sastancima u Frankfurtu već je ocena da će neki od razgovra rezultirati ulaskom na tržišta na kojima do sada nismo bili.

Metalčev štand je i ovog puta pribvlačio novom postavkom, sa više od 20 novih dekora, uključujući I nagradjene radove na nedavnom regionalnom konkursu”Nove uspoemene”, koji su takođe privukli značajnu pažnju, a posebno prvonagradjeni rad autorke Nine Čačković, koja trenutno radi u USA.

Na ovogodišnjem sajmu robe široke potrošnje učešće je uzelo 4.800 izlagača iz 90 zemalja, dok je sajmom prodefilovalo oko 134.000 posetilaca iz 150 zemalja. Tokom pet dana trajanja sajma predstavljeni su trendovi i inovacije najšire ponude roba, za narednih godinu dana. Zato je ovo decenijama prava prilika da za upoznavanje sa ponudom konkurencija I mogućim pravcima na tržištu u budućnosti.

20160211 205522

Inovativno na štandu Metalca u Frankfurtu

Objavljeno u Vesti

I ovogodišnji najveći sajam robe široke potrošnje “Ambiente” u Frankfurtu biće važan ogađaj za fabriku posuđa Metalac. Od 12. Do 16. Februara na štandu Metalca biće izloženo emajlirano, inox I aluminijumsko posuđe, sa više od 20 novih dekora, kojima će se predstaviti tradicionalnim partnerima i potencijalno novim kupcima. I tako je skoro 25 godina koliko Metalac nastupa na ovoj prestižnoj sajamskoj manifestaciji najdirektnije se mereći sa svetskom konkurencoijom .

Poseban kutak će ove godine biti posvećen izložbi nagradjenih rešenja sa nedavno završenog regionalnog konkursa “Nove uspomene” koji je sproveden u saradnji sa Balkanskom dizajn mrežom. Uzorke originalnog posuđa nagradjenih autora, koji su 26. januara prvi put predstavljeni na na otvaranju izložbe “Nove uspomene” u Mikser Hausu u Beogradu – sada će moći da vide i posetioci Sajma “Ambiente”.

Samo 3 nedelje nakon Frankfurta, Metalac će već od do 5. do 8. marta, najnoviju modele posuđa predstaviti I na u okviru slične sajamske manifestacije u Čikagu pod nazivom "International home+housewares show”.

 

I MESTO - Nina Čačković - Bosna i Herzegovina

I mesto Nina Cackovic BiH

 

II MESTO - Studio Lav - Greece

II mesto Studio Lav Greece

 

III MESTO - Jelena Bošković - Srbija

III Mesto Jelena Boskovic Serbia