Metalac Grupa - Članci poređani po datumu: novembar 2015

Prva nagrada dodeljena Nini Čačković iz BIH za kolekciju „One two three“, druga nagrada pripala je kolektivu „Studiolav“ iz Grčke, za rad „Graphitecture“, dok je treća nagrada otišla u ruke Jelene Bošković iz Srbije za rad „Birdy nam nam“.

NOVE USPOMENE

Specijalne nagrade sručnog žirija dobili su i: Teja Kleč iz Slovenije za rad „Od Vardara do Triglava“, Dženan Hajrović, Samir Mavrić i Sead Nailović iz Srbije za kolekciju „Modern etno i retro“, Ozana Ursić i kolektiv NJI3 iz Hrvatske za rad „Yu cook“, dok je specijalnu pohvalu stručnog tima „Metalac“ dobila Ana Ćuzović iz Srbije za rad „Paunica“.

Podsećamo, konkurs „Nove Uspomene“ raspisan je u saradnji sa organizacijom Mikser i Balkanskom dizajnerskom mrežom, sa ciljem da dobijemo redizajn naših kultnih modela klasičnih posuda i njihov novi život u savremenom kontekstu. Konkurs je, nakon produžetka, završen u oktobru, a najbolje predloge je odabrao stručni žiri koji čine eminentni regionalni eksperti za grafički i industrijski dizajn i komunikacije: Slavimir Stojanović (grafički dizajner, Srbija), Ivana Borovnjak (industrijski dizajner, Hrvatska), Nikola Radeljković (industrjski dizajner, Hrvatska), Slobodan Jovanović Coba (grafički dizajner, Srbija), Jelena Matić (industrijski dizajner, profesorka Šumarskog fakulteta), kao i stručni timovi „Miksera“ i „Metalca“.

Najbolji autori će dobiti ne samo novčane nagrade, već i trodnevnu stručnu praksu u Metalac posuđu, kao i poklon set sa aplikovanim nagrađenim dekorom. Takođe, u okviru sajamskog nastupa u Frankfurtu u februaru 2016, deo postavke će biti posvećen izložbi „New ideas – new memories“. Pre toga, uz dodelu nagrada najboljima, 26. januara u galeriji Mikser House-a biće predstavljeno čak 30-ak radova koji su privukli pažnju žirija, a najavljene su i izložbe na dizajn festivalima u regionu.

©2013 Metalac a.d. Sva prava zadržana. v.15.06.18